Opgørelser har vist, at rigtig mange patienter ikke tager den medicin, lægen har udskrevet til dem, eller at patienterne tager medicinen forkert. Det kan der være mange årsager til. Det kan være svært at bevare overblikket over, hvilken medicin man skal tage og hvornår?  Hvis man ikke ved, hvad medicinen gør eller hvorfor man egentlig får medicinen, kan man blive utryg. Måske synes man ikke medicinen virker, som den skal? Nogle patienter oplever bivirkninger, når de starter på medicinen – bivirkninger, som måske er forbigående, indtil kroppen har vænnet sig til medicinen? Det er især vanskeligt for ældre patienter at holde rede på medicinen, da de ofte bruger mange forskellige lægemidler.

Det har stor betydning for patienternes helbred, at medicinen bliver taget korrekt – og i rigtige doser. Og det er også af økonomisk betydning. Det anslås, at forkert brug af medicin koster samfundet mellem fire og seks milliarder kr., og fører årligt til 100.000 indlæggelser. Det viser opgørelser fra Danmarks Apotekerforening.

Nykøbing Falster Svane Apotek tilbyder 2 typer af medicingennemgange:

Medicingennemgang -Få styr på medicinen

”Få styr på medicinen” er en grundig gennemgang af dine lægemidler af en farmaceut, der er certificeret til medicingennemgang.

Først gennemgår farmaceuten din medicin. Derefter kommer du ind til samtale, hvor vi bl.a. snakker om dine lægemidler –hvad de bruges til og hvordan virker de? Styrken og hvordan du tager dem? Om der er nogle af lægemidlerne, der ikke går sammen? Oplever du bivirkinger? Virker medicinen? Samtalen forventes at vare ca. 30 minutter. Til slut får du et resume, der eventuelt også kan sendes til lægen.

Der skal bestilles tid, og du skal give dit samtykke til at farmaceuten må gennemgå din medicin. Denne ydelse kræver adgang til dit fælles medicinkort og dermed et samtykke. Tidsbestilling er nødvendig. Pris 800,- kr.

Medicingennemgang -Ryd op i dit medicinskab

Der kan opstå fejl, hvis man ikke rydder op i medicinskabet, når medicinkuren er slut, eller når man skifter medicin.

Bestil en tid til gennemsyn af din medicin, så du får overblik over dit medicinskab.

Kom ind og hør nærmere omkring priser og ledige tider.

Ydelsen “Ryd op i dit medicinskab” tager ca 15 minutter og koster 150 kr. Du skal medbringe al din medicin, naturlægemidler og kosttilskud. Farmaceuten vil gennemgå denne.