En Medicinsamtale med apotekets farmaceut er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder er kommet i behandling med ny medicin efter at have fået konstateret en kronisk sygdom. Målet med Medicinsamtalen er, at du kommer godt i gang med din medicin.

Samtalens emner kan være:

  • Hvordan virker medicinen?
  • Hvordan bruges medicinen?
  • Medicinens bivirkninger
  • Gode vaner omkring det at bruge medicin
  • Bekymringer om brug af medicinen
  • Tilskud til medicinen

Medicinsamtalen er gratis.

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaringen viser, at mange nye brugere af medicin ikke får taget medicinen, som de bør. Det kan skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden, bivirkninger m.m.

Samtalen med vvores farmaceuter kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde får du det bedste ud af medicinen.

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen. Det kan også være i dialogen med apoteket, du får samtalen anbefalet.

På Svane Apoteket har vi valgt at tilbyde samtalen med det samme, såfremt bemandingen tillader det. Hvis du ikke har tid er der selvfølgelig mulighed for at aftale et senere tidspunkt.

Medicinsamtalen kræver at der udfyldes et samtykke, hvor farmaceuten får lov til at gå ind på FMK og tjekke hvornår ordinationen af det nye lægemiddel er startet op. Altså en kontrol af at du er ny kroniker.

Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder har fået konstateret en kronisk sygdom og er kommet i medicinsk behandling for den. Det gælder uanset, om du lige er startet med medicinen, eller om du har taget medicinen i nogle måneder.

Er du helt ny bruger, har du behov for tryghed, viden om medicinen og værktøjer til at få det bedste ud af medicinen for at komme godt i gang med behandlingen.

Har du taget medicinen i lidt længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen.

Tilbuddet gælder også forældre til børn, der har fået konstateret en kronisk sygdom.